Varainhoitovakuutuksella vaivatonta varainhoitoa

Säästöpankkien varakkaammille asiakkaille tarkoitettu varainhoitovakuutus on säästöhenkivakuutus, jonka säästön tuotto ei ole asiakkaan tekemien yksittäisten rahastovalintojen varassa, vaan perustuu varainhoitajan tekemiin aktiivisiin valintoihin. Yhdellä sopimuksella on mahdollista saada kokonaisvaltainen ratkaisu vakuutussijoittamisen ja varainhoidon tarjoamista eduista.

Varainhoitovakuutuksen sijoituskohteina olevat neljä mallisalkkua ovat identtiset jo myynnissä pitempään olleen rahastovarainhoidon kanssa. Tähän voidaan yhdistää vakuutuksen tuomat joustot, veroedut ja perintösuunnittelumahdollisuudet. Vakuutuksen minimisijoitus on 100.000 euroa.

Tarjolla neljä mallisalkkua:

  • Korkopainoinen
  • Tasapainoinen
  • Osakepainoinen
  • Tuottohakuinen

Varainhoitovakuutuksen tarkoituksena on kartuttaa varallisuutta valitulla riskitasolla ja vapauttaa vakuutuksenottajan jatkuvasta sijoitusten seuraamisesta ja päivittäisestä päätöksenteosta.

Varainhoitovakuutuksen verotus

Varainhoitovakuutus sisältää aina 100 % henkivakuutusturvaa.

Varainhoitovakuutus on verotuksellisesti edullinen sijoitusratkaisu. Verotus ei realisoidu vakuutuksen sisällä tehtyjen sijoitusmuutosten johdosta säästöaikana. Vakuutuksen sisällä tehtyjä kauppoja ei siis tarvitse ilmoittaa verottajalle vuosittain. Tuotot jäävät vakuutukseen kerryttämään tuottoa tuotolle ja niitä verotetaan vasta sopimuksen erääntyessä.

Vakuutuksenottaja päättää vakuutuksen edunsaajan kuoleman varalta.

Perintö- ja lahjaverolain muutokset poistavat mainitun perintöverosta vapaan osuuden 1.1.2018 alkaen. Muutoksen vaikutusta kompensoi puolisovähennyksen korottaminen 90.000 euroon ja alaikäisen lapsen vähennyksen korottaminen 60.000 euroon 1.1.2017 alkaen.

Varainhoitovakuutus_tuoteseloste 2018

Varainhoitovakuutuksen_Vakuutusehdot 2018